Най-добрата публикация в блог и шаблон за писане на статии за SEO оптимизирано съдържание

Знаете, че имате нужда от стратегия за SEO съдържание, но не сте сигурни откъде да започнете. Бил съм там! Ето защо споделям моя шаблон за публикация в блога, за да ви помогна да систематизирате производството на съдържание и да започнете да класирате редовно.

Всеки търговец е запознат с идеята, че страхотното съдържание стимулира уеб трафика. Тъй като Google служи като двигател на любопитството в интернет, огромното мнозинство от купувачите започват своите пътувания за покупка онлайн. Показването с полезно съдържание, оптимизирано за търсене, ви кара да мислите, когато бъдещите клиенти са готови да направят покупка. Но ако никой не опровергава стойността на отличното SEO съдържание, защо повече фирми не го създават?

Постоянното създаване на висококачествено съдържание, което се класира, е трудна задача, но може да бъде по-лесно с правилния процес. За да остана на върха на производството на съдържание, имам шаблон за публикация в блог, който формира сърцето на повтарящ се ефективен процес за изграждане на отлични публикации в блог.

Включете този шаблон за публикация в блога в процеса на създаване на съдържание и следвайте ритъма на публикуване, който работи за вас. Преди да се усетите, ще създавате висококачествено SEO съдържание всеки път, когато пишете.

За кого пишете публикацията си в блога?

Преди да решите за какво ще пишете и много преди да започнете да пишете , трябва да определите за кого пишете. Ако вече сте свършили работата по определянето на целевата аудитория за вашата марка, вие сте на път да разберете какви са техните нужди. Направете една крачка напред и решете за кой етап от вашата маркетингова фуния създавате част от съдържанието.

SEO блог съдържание за всеки етап от пътуването на клиента

Потребители на върха на фунията (ToFu)

Това са бъдещи клиенти, които тепърва започват своето клиентско пътуване. Те знаят, че имат нужда, но все още не познават решението. Така че те проучват. Те вероятно хвърлят широка мрежа със своите заявки за търсене, за да видят дали има отговор на въпросите им някъде в интернет. Това означава, че най-доброто съдържание за ToFu е общо, информативно и оптимизирано за информационни запитвания.

Потребители в средата на фунията (MoFu)

Тези перспективи са по-нататък по пътя на клиента. До този момент те са открили, че може да имате решението, което търсят, и искат да знаят какво отличава вашия продукт или услуга от вашите конкуренти.

Потребители от дъното на фунията (BoFu)

Потенциалните клиенти от дъното на фунията търсят последното доказателство, че вашето решение е (или не е) най-доброто за тях, преди да се ангажират с покупката. Те търсят сигнали за авторитет, автентичност, надеждност и опит.

За какво пишете публикацията си?

Сега, след като сте наясно за кого пишете, искате да усъвършенствате темите от особен интерес за тази аудитория.

Помислете какво вече знаят и какво трябва да знаят, за да направят следващата стъпка по пътя си към клиента.

Да предположим например, че искам да напиша статия, която е насочена към върха на маркетинговата фуния на Extreme Advertising. Този потребител може да е маркетинг ръководител, който знае, че трябва да генерира повече потенциални клиенти, но все още не знае, че SEO оптимизацията е решението на проблема им. И така, надграждайки това разбиране, искам да създам статия, която говори за тяхната болка около генерирането на потенциални клиенти и предлага SEO оптимизацията като решение, като „Изненадващата причина, поради която имате нужда от SEO за генериране на потенциални клиенти“.

Как да създадете страхотно SEO съдържание

  1. Започнете с проучване на ключови думи

След като вече знаете за кого пишете и за какво пишете, искате да направите експертно проучване на ключови думи (или да ангажирате услуги за проучване на ключови думи), за да сте сигурни, че съдържанието ви съдържа езика, който вашата аудитория използва в заявките за търсене, когато търсите своето решение.

Не сте сигурни откъде да започнете?

  • Прочетете как да направите проучване на ключови думи .
  • Намерете някои разширения на Google Chrome, които да ви помогнат.

След като идентифицирате основна ключова дума и някои тематично свързани вторични ключови думи, добавете ги към шаблон за писане на блог.

  1. Изяснете целта си

Някои хора може да смятат писането на цел за педантично упражнение и да го пропуснат напълно. Не мога да не се съглася! Отделянето на време да напишете целта на вашето съдържание, преди да започнете да пишете, ви държи фокусирани върху удовлетворяването на нуждите на вашия читател.

Когато някой кликне върху вашата публикация от резултатите от търсенето, преди да отдели време да прочете написаното от вас, първият му въпрос ще бъде: „Какво има в това за мен (WIIFM)?“

Когато сте наясно какви ползи възнамерявате да донесете със съдържанието си, вие сте готови да отговорите на този въпрос на WIFFM в рамките на първите си 100 думи и да накарате хората да четат.

В шаблона за публикация в блога избройте два или три начина, по които вашата статия помага на вашата аудитория.

  1. Напишете призив за действие (CTA)

Ако искате читателите да направят следващата стъпка по пътя си към клиентите, трябва да им кажете как да направят това. Направете просто изявление – препоръчвам не повече от осем думи – което описва действието, което искате да предприеме. Например, можете да създадете свързана фраза като „Регистрирайте се за нашия бюлетин“ или „Свържете се за безплатна оценка“.

  1. Съберете своите източници и данни

Направете списък с вътрешни и външни ресурси, които да формират основата на вашето изследване, и съберете връзки (отново вътрешни и външни), които да добавите към статията си. Аз съм голям привърженик на споделянето на ресурси директно с вашите читатели. Предоставянето на директна връзка на читателите към материали, които намирате за ценни, е щедро и полезно – отличен начин за свързване и изграждане на доверие с потенциални клиенти.

  1. Направете контур

Сега, след като сте събрали основните елементи на вашата статия, е време да създадете очертание на блога .

Как да очертаете успешна публикация в блог

Пишех съдържание години наред, преди да преодолея съпротивата си към очертанията. Мисълта да очертая идеите си, преди да започна да пиша, щеше да ме изпрати стремглаво към спомените от английския в гимназията – където очертанията се чувстваха като задушаваща натоварена работа, предназначена да задуши моята креативност.

Едва когато започнах сериозно да пиша в служба на другите, разбрах, че организирането на мислите ми, преди да започна да пиша (в план), е ключът към спазването на неизречен договор с моите читатели.

Ще доставя това, от което се нуждаете, в ясен, организиран и лесен за преглед пакет в замяна на времето, което прекарвате на тази страница.

  1. Напишете заглавие

За да не се бърка със заглавието на вашата страница , заглавието е името на статията, която пишете. Единственото място, където се появява вашето заглавие, е върху самата статия и понякога се нарича вашето h1.

Когато пишете заглавие за SEO съдържание, има деликатен баланс между изкуство и наука.

Ето кратък списък с неща, които трябва да имате предвид:

Не: 

  • Ключовата дума напълва заглавието ви.
  • Пожертвайте яснотата за закачливост.
  • Подведете читателите със заглавие, което не отразява точно вашето съдържание.

Направете:

  • Включете основната си ключова дума.
  • Стремете се към 20-70 знака и 10-13 думи.
  • Бъдете описателни.
  • Водете с WIIFM (какво им е в това).
  • Напишете няколко версии, преди да изберете една. (Имам строго и бързо правило, че пиша десет заглавия, преди да избера най-доброто.)
  • Пуснете заглавията си през оптимизатор, за да оцените въздействието им върху хората и търсачките.
    1. Моите препоръки:
  1. Създайте заглавие на страницата

Заглавието на вашата страница се показва като връзка, върху която може да се кликне, в резултатите от търсенето и често се различава от заглавието ви.

Етикетите за заглавие казват на търсачките и търсещите за какво се отнася вашата страница. Добре изработеното заглавие на страница включва основна или вторична ключова дума, не е по-дълго от 60 знака (в противен случай Google ще го отреже в SERP) и ще примами търсещите да кликнат, за да прочетат вашето съдържание.

  1. Мета описание

Мета описанието се показва под заглавието на вашата страница в резултатите от търсенето. Подобно на заглавието на страницата, мета описанието служи за двойна цел. Доброто мета описание казва както на читателя, така и на Google за какво се отнася вашата страница и предлага убедителна причина за търсещите да кликнат, за да научат повече. Използвайте второстепенни ключови думи във вашето мета описание и се уверете, че е дълго 110 – 140 знака.

  1. Представете вашата тема

Вашето въведение трябва да е дълго около 100 думи и да включва основната ви ключова дума. Използвайте въведението си, за да посочите проблема, който изпитва вашата аудитория. (Какво подтикна търсенето, което ги доведе до вас?) След това включете ползите, които сте изброили във вашата цел, като ясно посочите какво ще научи читателят, ако прочете. Кажете им как научаването на тези неща ще им помогне да решат проблема, който идентифицирахте в началото на въведението си, и ги насърчете да продължат да четат за решения.

  1. Очертайте основния текст на вашата статия

Започнете с поне три идеи, които подкрепят вашата основна тема. Красотата на създаването на списък с водещи точки на вашите основни точки е, че ще започнете да виждате модели, развиващи се в тези поддържащи идеи, които можете допълнително да шаблонизирате за конкретни типове съдържание.

Ето какво имам предвид.

Когато очертах „ Ръководство за Google Search Console “, основните точки бяха:

  • Какво е Google Search Console?
  • Защо ви е необходима Google Search Console?
  • Кой трябва да използва Search Console?
  • Как да настроите Google Search Console
  • Основните функции на Google Search Console

Можете лесно да приложите този тип схема към други ръководства с инструкции:

  • какво е нещото
  • Защо трябва да използвате нещото?
  • Кой трябва да използва нещото?
  • Как използвате нещото?
  • Десет начина да започнете да използвате това нещо точно сега

Или любимото ми:

  • 10 ЧЗВ, които хората питат за това нещо

Тези основни точки стават основните подзаглавия във вашата публикация. Те улесняват читателите да прегледат страницата и да видят на какво ще ги научите.

Някои автори на блогове дори транспонират списъка с водещи символи на своите подзаглавия в съдържание в горната част на страницата, така че читателите могат лесно да прескочат до раздела, който ги интересува най-много.

Когато попълвате плана си, не забравяйте да форматирате текста си в кратки абзаци с проста структура на изречение.

Професионален съвет:

Ръководствата „как да“ като описаното по-горе са чудесен пример за вечнозелено съдържание. Този тип съдържание е постоянно търсено и остава свежо, докато си проправя път към резултатите от търсенето с Google.

  1. Завършете всичко със заключение

Обобщете публикацията си с около 60 думи, като повторите основните си точки и завършете с CTA.

Започнете да пишете страхотно SEO съдържание

Като самоназначен евангелист на съдържание, бях свидетел на силата на повтарящ се процес за последователно публикуване на висококачествено съдържание, което се класира. Надявам се, че съм ви убедил да опитате. Тогава започнете да пишете и продължавайте да пишете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *