Водещите AdWords докладни инструменти и други ресурси

Водещите AdWords докладни инструменти и други ресурси

Независимо дали просто управлявате PPC кампаниите на собствената си фирма или работите с дузини клиенти, като нает PPC мениджър, изключително важно е да разполагате с правилните инструменти, с които да боравите и да докладвате резултатите от действията си. И най-малката грешка може да доведе до загуби за хиляди долари, а най-вероятно и до загуба на работата ви. За щастие има достатъчно инструменти на ваше разположение.

Опитайте тези инструменти

В зависимост от типа на мониторинг  и одит, които се опитвате да изготвите, бюджета ви и нивото на поддръжка, от което имате нужда, на ваше разположение са разнообразни инструменти за работа (мониторинг, одит, чистене на лоши линкове, борба с дублицирано съдържание) на AdWords реклама. Без яснота относно точните ви критерии е трудно да се оценят по достойнство всичките, но ето няколко от най-добрите достъпни в момента инструменти:

Raven. Един от най-популярните и богат откъм възможности инструменти е Raven. Налични са две опции, Raven Pro ($99/месец) и Raven Agency ($249/месец), като и двете идват с неограничени маркетингови кампании, неограничени брандови доклади, безплатно имейл базирано обучение и др. Този инструмент от трета страна, може лесно да бъде интегриран с вашите акаунти в Google Analytics и AdWords. С него можете да създавате персонализирани доклади и дори предложения за потенциални клиенти. Най-хубавото е, че можете да го опитате безплатно и без риск за 30-дневен пробен период, преди да закупите някой от плановете.

MarketFlare. Ако търсите напълно безплатно решение, което все пак разполага с някои ефективни възможности, този PPC инструмент за доклади е една от най-добрите достъпни опции. Това което му липсва откъм визия, MarketFlare компенсира с функционалност. Налице са многоканални възможности за доклади, напредничави карти и техники за визуализиране, мощни функции за сортиране и много други.

DashThisПри толкова много различни опции и възможности, е трудно да се определи стойността на DashThis в едно изречение. В крайна сметка тя се свежда до хилядите опции и естетически издържаните доклади. С повече от 295 000 ключови индикатори за производителността, завладяващи карти и графики и персонализирано табло за управление, DashThis ви дава всичко от което се нуждаете – и повече. Цените се движат между $39 и $599 на месец, но има опция за 15-дневен пробен период за любопитните.

Zoho Reports. Този инструмент за доклади е известен с гъвкавостта си. Той ви позволява плавно да сливате и комбинирате данни от множество източници, за да създавате подробни и задълбочени доклади за клиентите си. Освен че се свързва с AdWords, работи също паралелно с Google Analytics, QuickBooks и др. Можете да използвате вградените функции за анализ или да създавате свои мерки според конверсията. Началният план е безплатен, а професионалните се движат между $90 и $495 на месец.

Marin Software. Докато, както може би очаквате, инструментите за изготвяне на доклади на Marin Software са платени, те наистина заслужават цената си. От дълго време Marin се възприема като един от лидерите в сектора и предоставя на потребителите отлична поддръжка и безценни възможности. Те периодично се хвалят със способността си да предложат 50% намаляване на времето за управление на кампании и изготвяне на доклади. Всички инструменти на Marin се предлагат с безплатен пробен период и сътрудниците им са винаги на разположение за задълбочено обсъждане на цената.

Invest in Quality. Докато определени инструменти за изготвяне на AdWords доклади струват повече от други, обикновено зад цената стои сериозна причина. В повечето случаи тя е директно обвързана с по-добре организираното ползване на продукта, допълнителните опции и по-атрактивните доклади и електронни таблици. От вас зависи да решите какво ви е нужно и кое е неуместно. Когато става дума за това да се поддържат клиентите доволни обаче, не би трябвало да прибързвате. Инвестирането в добър инструмент за доклади най-вероятно ще ви се отблагодари със здравословна възвръщаемост на инвестициите в бъдеще.

В eXtreme-Advertising, ние разбираме стойността на данните и сме отдадени на това да помогнем на своите клиенти да получат максимума от своите Google AdWords кампании, чрез максимизиране на кликове и намаляване на излишните разходи. За повече информация, относно това как можем да ви помогнем да получите незабавни резултати с нашите „Плати за клик” кампании, ви молим да се свържете с нас още днес!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *