SEO оптимизация на сайт

SEO одита като начало на оптимизацията на сайта. 

Преди да се започне същински процес на SEO оптимизация е добре да се направи – SEO одит – анализ на сайт в детайли. Този одит става и своеобразен план конспект за дейностите по SEO на сайта – поправки по кода на сайта, по съдържанието, по линк билдинг стратегията, казано накратко.

SEO одит се прави за по-пълноценен поглед над оптимизацията на уеб сайт. Така се стартират първите крачки в реалния процес по SEO оптимизация.

Следователно, ако при SEO одит бъдат допуснати грешки, такива ще доведат до провал на цялата оптимизация. Това от своя страна няма да доведе до задоволително класиране на страница/и.


Стандартен SEO одит

Такъв се състои от пълен анализ на фактори като OnSite / Onpage и OffSite / OffPage, изиграващи роля в изграждането на крайна позиция за търсачките. Този одит показва плюсове и минуси в сайта, с което помага за правилна преценка на необходимите техники и похвати за оптимизация. Така се получава и представа за силните и слабите страни и прогноза за това как вторите да бъдат елиминирани.

Всеки притежател на сайт може лесно да подобри резултатите на сайта си и да се издигне в класацията на търсачките, до максимума в SERP.

Самото издигане в класацията е процес, с който се занимава Google. Над него влияние оказват повече от 200 различни фактори.

Ето, защо е важна ролята на SEO специалисти. Ние предлагаме качествен одит, с цел задоволително и максимално полезно представяне в мрежата. Това е важно, както за собственика на сайт и основната дейност на работа, така и заради положителните резултати във всеки индивидуален проект. Това изтласква стъпки пред конкуренцията.

Нужен ли ви е SEO одит?

Без SEO одит, SEO оптимизация е невъзможно да бъде направена. Когато SEO одитът е направен с лошо качество, класирането става доста по-надолу от очакваната позиция спрямо търсачките. Класирането в Google е ключов фактор, определящ онлайн присъствието на дадена услуга, продукт, репутация или бизнес и т.н.

Често потребителското търсене е плод на спад в класацията на Google. Със SEO одит могат да се локализират основните причини за спад в позицията на търсачката, а оттам и за финансов срив.

Кой ще ви помогне за SEO одит?

Агенция eXtreme-Advertising гарантира пълен и качествен анализ на уеб страница, уеб сайт, блог, който ще бъде придружен с необходими набор от индивидуални препоръки за оптимизация.

Важно е подобряването на онлайн присъствието, покачване на позициите в търсещите машини и успех в бизнеса. Това е, което всеки търси.

Казано накратко с предложените от нас услуги, ние от Агенция eXtreme-Advertising ще ви помогнем да бъдете известни сред таргетираната аудитория; ще ви помогнем да представите блестящо услугата/продукта си; да продавате успешно.

Време е да се запознаете с нашите конкретни предложения – одит на сайт!

SEO оптимизация на сайт – дефиниция и цели

SEO в пълното с наименование означава Search Engine Optimization. Думата е известна още в българския език като SEO оптимизация на търсачки. Със SEO се привлича повече трафик към един уеб сайт.

Важно в привличането на трафик тук е, че се генерира третирана аудитория, посредством една, няколко търсачки. Щом стана дума за търсещите машини, по-известните и използвани сред тях са: Google, Яндекс, Bing, DuckDuckGo и други). Друга важна задача за SEO оптимизацията е подобряване на онлайн позицията, което става чрез предварително и щателно направен анализ на конкретна пазарна ниша. Тук в помощ се включват ключови думи и фрази. Това са думи и фрази, с които таргетираните потребители търсят директно в търсачките. В резултат на казаното, добра SEO оптимизация на уеб сайт означава бързо намиране от страна на потребителите и подобряване на резултатите от търсене. Това може да стане с конкретни думи, лонг тейл фрази, фрази.

Няколко са факторите, които определят добрата SEO оптимизация като начин за покачване приходите на един онлайн проект, затвърждаване позициите в резултатите от търсене на вече изградил се бранд.

Те са, както следва:

 • Правилно таргетиране на потребителите от интернет – задаване на правилен въпрос, получаване на точния отговор;
 • Много висока конверсия и сравнителен анализ с останалите маркетингови канали;
 • Чудесна алтернатива за по-малки, нововъзникнали фирми да се справят със съществуващата конкуренция;
 • Неповторим начин за брандиране;

ФАКТ: Доказан факт е, че масово клиентите правят покупка на продукт, който се предлага на първа страница на сайт появил се на челни места в търсачката след въвеждане на конкретна ключова дума и фраза.

„Казано ясно и кратко: Няма значение, че сайтът ви е прекрасно направен, а в него се предлагат най-добрите продукти или услуги. Ако до сайта ви не достига таргетирана аудитория, всичко изгубва смисъл и значение!“

Езикът ни е страшно изостанал в ИТ сектора (а и не само) по обясними причини. Въпреки това наблюдавам тенденция към утвърждаване на често по-дългите и описателни изрази на български, за сметка на грубо спуснатите отгоре чуждици, които нерядко звучат смешно и несериозно.

SEOоптимизация за търсещи машини. Предвид широката популярност, а и за краткост, мисля че е по-добре да се използва абревиатурата.

Linkмасово се използва „линк” на български, но забелязвам, че в много текстове върви ръка за ръка с „връзка”, а в някои по-авторитетни издания (доколкото подобна класификация е валидна към днешна дата), се използва само „връзка”. Аз лично бих заложил без да се замислям на българската дума.

Backlinksвходящи връзки. На много места се спелува направо „беклинкове”, което за мен е доста несериозна и неприемлива забежка. Може би е най-добре да си остане в този вид само в разговорния (форумния) език.

Natural links натурални връзки (масово се среща като превод). За мен по-правилен е превода „естествени връзки”.

Rankingсъщо масово се пише „ранкинг”. За мен единственият правилен превод е „класиране”.

Resource box авторско каре. Преводът е на колега от Proz.com и за мен е най-подходящ.

Anchor text не съм срещал подходящ превод, а масовата практика е да се изписва „анкор” текст. На няколко места видях „котва”, но според мен такъв превод е абсурден.

Стъпки в SEO оптимизацията

SEO оптимизацията на сайтове е комплексен метод изискващ различни мерки и подходи за всеки отделен клиент. Този тип маркетингова стратегия е заложен във всяко действие на екипната работа на eXtreme-Advertising.

Ние сме дигитална агенция, която има богат опит и модерни идеи. Ние можем да направим вашата SEO оптимизация на уеб сайт или лендинг пейдж висококачествена. Ние предлагаме персонализирана оферта за всеки отделния потребител.

Ние се стремим да предлагаме SEO оптимизация в кратки срокове, но с качествено изпълнение. Винаги търсим обратна връзка с клиентите.

SEO оптимизация на уеб сайт – видове

Както всяко нещо, така и SEO оптимизацията на уеб сайт има подразделения.

Според тип/вид стратегии и подходи се дели на два модела:

 • OnPage – това е оптимизация, която цели перфектното изграждане на всяка страница, включително детайлизиране на визия с тенденция за максимално висока позиция в търсачката.
 • OnPage техниките са:

OnPage оптимизация

 • Към OffPage оптимизацията е дефакто зачислен SEO одита, както вече казахме пълния анализ на моментно състояние на дадена страница или множество страници, както и определяне възможните подобрения по него. Диагностика на силни слаби страни, както и цялостното представяне на уеб сайта в мрежата;
 • Елиминиране на грешки и бъгове в кода на сайта;
 • Проследяване моментното положение на страницата – класиране по кл. думи и фарзи и лонг тейл фрази;
 • Анализ на сайтове на конкуренти;
 • Следава Keywords research – тази техника помага за пълен набор от максимално подходящи ключови фрази и думи, известни още като клъстър. С тяхна помощ сайтът ще бъде търсен сред потребителите;
 • Много важна е Валидацията – представлява анализ с техническа насоченост и акценти категории, от типа на HTML и CSS стандарти;
 • Microdata – това е инструмент за детерминиране на отделни елементи в страница, с цел подобряване яснота, спрямо съдържанието от страна на аудиторията. Последната от своя страна може да подтикне потребителите да я посещават по-редовно;
 • Скоростен анализ – набор от мерки. Прилага се уникализация на текстове, изграждане на семантично ядро от думи и фрази в търсене на маркетинг на съдържание;

OffPage оптимизация

Ling Building или изграждане на мрежа от връзки в интернет пространството, които отвеждат към дадена желана страница, с цел генериране на повече трафик;

Искате доказателства, че връзките могат да изградят по естествен начин добър сайт?

Ето ви някои.

Това са данните в Google Webmaster Tools / Google Search Console за връзките към един от моите афилиейт сайтове. Последната колона показва датите, на които Гугъл ги е открил. Знаете ли колко от тези връзки съм създал аз? НУЛА. Нито една.

Не всяка една от тези връзки е добра, но все пак добрите не са малко. Въпреки това, дори и най-некачествените връзки не са толкова лоши, освен ако не са от наистина спамерски сайтове, като в такъв случай просто се отказвам от тези домейни. Специално за този сайт, не съм търсил активно връзки повече от година и въпреки това той продължава да се развива добре.

Отново, множество връзки са намерени от Гугъл и нито една има нещо общо с намеса от моя страна. И отново, всичко което правя по този сайт, е наблюдение на входящите връзки и при засичане на такива от спамерски домейни, отказвам тези домейни.

През последните 8-10 години, винаги съм следвал този курс на поведение, поддържайки качествено съдържание. През по-голямата част от това време обаче, Гугъл позволяваше на спамерите да манипулират класирането, отнемайки голяма част от енергията на наистина доброто съдържание. В последната година – две, нещата започнаха да се променят. С наказанията от страна на Гугъл за създателите на връзки, качественото съдържание отново започна да показва истинската си стойност, не само привличайки посетители и предизвиквайки споделяния и връзки в социалните мрежи, но и давайки причина на Гугъл да класира вашия сайт.

Оптимизиране на сайта, с цел популяризиране;

Следене позицията на сайта ежедневно, с цел представяне и изпращане на доклади за разполагане на мястото му в класацията по нови зададени ключови думи и фрази.

Ние от агенция eXtreme-Advertising можем да се похвали с дългогодишен опит в сферата на SEO. Имаме клиенти от страната и чужбина в това число САЩ, Русия и други.

Ако търсите начин да достигнете до голяма аудитория, ако искате продуктите или услугите ви да се предлагат по цял свят, ако искате да популяризирате бранда си и продажбите ви да са безчет, време е да направите нещо по въпроса.

Заложете на класически и изпитани маркетингови техники, доказали ефективността си в интернет – SEO оптимизацията на сайт!

Свържете се с нас сега! Имате десетки причини да изберете нас – eXtreme-Advertising!

Обадете на 0888 55 71 55. Очакваме ви, за да сме полезни с това, което най-добре можем!