Развийте бизнеса си, използвайки Twitter

Беше през 2006, когато Twitter се появи на пазара и бързо се разрасна през годините. През февруари на 2009 той бе класиран на трето място под MySpace и Facebook. Този сайт днес се използва от много собственици на бизнес, в процеса на маркетиране.

Много хора обаче не са наясно как да се възползват от предимствата на сайта.

Ето няколко полезни съвета за нови потребители на Twitter:

Twitter може да бъде използван, за да направите проучване на пазара. Всички бизнеси трябва да имат целеви пазар. С помощта на Twitter е възможно да си осигурите лесен достъп до вашия пазар и да получите обратна връзка от потребителите в него. Някои от собствениците на бизнес днес не виждат това, защото не успяват да разпознаят нуждите на пазара. С помощта на социални сайтове като Twitter е възможно да разберете изискванията на вашите потенциални клиенти, както и проблемите, които са неизменна част от живота им в момента.

Това е жизненоважна информация за вашия бизнес. Винаги можете да напишете статии, касаещи нуждите на пазара и да ги публикувате в блога си. Можете дори да създадете нови услуги, предназначени да посрещнат тези нужди и дори да проведете телесеминари на теми, предмет на интерес от страна на този пазар.

Нужно е да съставите списък. След като имате такъв, ще можете да споделяте информацията за вашия бизнес, съпроводена с подаръци и бюлетини. Не е необходимо да промотирате бизнеса си с всяка комуникация, която извършвате с вашия пазар, но е добра идея да го споменавате от време на време.

Всеки път когато срещнете нови хора в Twitter, трябва да установите отношения с тях. Помнете, че вие също сте клиент. И търсите да закупите нещо от хора, на които имате доверие. Същото е валидно и за вашия целеви пазар. Нужно е да се опознаете с вашите клиенти и потребители, ако сте решили да спечелите доверието им.

Всяко съобщение и обновление в Twitter би следвало да бъдат обмислени и изпълнени така, че да предоставят на вашите приятели нещо полезно и във временна промоция. Така ще успеете да привлечете абонати и да генерирате нови потенциални клиенти.

Важно е да се научите да изграждате блогове. За да покажете валидна бизнес експертиза трябва да създавате добри блог постове. Има инструменти в Twitter, които автоматично проверяват и споделят вашите блог постове с вашата аудитория.

Можете да организирате специални събития и телесеминари като сигурен начин да увеличите списъка си и да „отгледате” потенциални клиенти. Като каните повече хора на тези събития ще промотирате бизнеса си по-добре.

Нужно е да създадете свой личен Twitter акаунт, преди да можете да използвате сайт да рекламирате дейността си. Наложително е също така, да създадете отделна профилна страница на вашия бизнес. След като настроите акаунта си, ще можете да известявате хората за съществуването на вашия бизнес. Първият въпрос, на който трябва да си отговорите е, какво правите в Twitter. Отговорът на този въпрос ще позволи на всички да разберат, какво бихте искали те да знаят за бизнеса, с който се занимавате. След като веднъж сте направили това, можете да последвате насоките, които споменахме по-горе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *