Instagram

30 съвета как да печелим пари в Instagram

Всички знаем каква мощ притежават социалните мрежи в днешно време. Instagram стартира своя път само като мрежа за споделяне на изображения, но вече разширява функционалността си с възможността за включване на видеоклипове с дължина до 15 секунди. Това ви дава още една чудесна възможност да рекламирате бизнеса си и да печелите онлайн.

В това ръководство ще пропуснем упътванията за създаване на акаунт в Instagram и ще се съсредоточим към начините за увеличаване на приходите. Instagram е място, където можете да съберете повече хора в имейл списъка си, да продавате повече продукти или да предлагате по-успешно услугите си. А, и да не забравяме афилиейт маркетинга, някои хора направиха доста пари от него.

Искате ли на научите как да правите пари в Instagram? Попаднали сте на точното място! Продължавайте да четете.

Трябва да знаете, че линковете в Instagram не са активни при кликане, но можете да ги направите активни като споделяте постовете си от Instagram в Twitter, Facebook, и Tumblr. Тъй като много хора ще намерят по нещо за себе си в поста, ще нарасне списъкът ви с имейли, както и трафикът, който към продуктовите ви страници.

Списъкът с връзките трябва да е възможно най- кратък, защото ще се налага да ги въвеждате в изображението или видео- описанието от мобилния си телефон.

Развиване на имейл списък

Първото, на което ще се спрем е развиването на списъка ви с мейли. За всички тези съвети не пропускайте да включите персонализирана стеснена страница с мейли, с която се свързва снимката или видеото, което споделяте в Instagram.

 1. Промотирайте последния си водещ продукт като използвате изображение или видео. Например, ако трябва да разпространявате електронна книга, споделете снимка на корицата ѝ.
 2. Ако сте създали образователно видео, споделете 15 секундна есенция от него.
 3. Създайте лично послание към хората, подканващо ги да се абонират за информация за вашия продукт или услуга. Използвайте 15 секундно видео, за да поздравите потенциалните си абонати и да им кажете, защо за тях ще бъде полезно да се присъединят към вашия списък с мейли.
 4. Получавате ли отзиви от доволни клиенти? Питайте ги дали можете да използвате техните мнения като атестат за вашия списък. Създайте изображение с най- добрите отзиви от клиенти, съдържащи имена и уебсайт и споделете в Instagram.
 5. Споделете някои статистики за вашия продукт или услуга под формата на изображения. Това може да са закачливи цитати, които ще помогнат на хората, желаещи да се абонират, да научат повече.
 6. Направете скрийншот на най-добрата си форма за записване и в описанието на снимката се опитайте да изтъкнете поне една причина, заради която си струва хората да се запишат.

Продавайте продукти

Продавате цифрови или физически продукти? Ето няколко начина да ги рекламирате в Instagram.

 1. Пуснете предпремиерни закачливи снимки на вашия нов продукт. Спрете се на хора, които биха били заинтерсовани. Добавете и хаштаг.
 2. Създайте 15 секундни видео реклами на продукта си, като подчертаете най- добрите му характеристики.
 3. Имате ли позитивни ревюта от клиенти? Сглобете ги в едно 15-секундно видео и го споделете в Instagram.
 4. Създайте колажи от снимки на фенове, които споделят вашия продукт с определен хаштаг.
 5. Превърнете снимките на клиентите ви от Instagram в албум на вашия сайт. Не пропускайте да помолите за тяхното разрешение за това. Покажете на потенциалните си клиенти колко са щастливи тези, които използват продуктите ви. Така ще увеличите вероятността за продажба.

Предложете услуга

Instagram предлага много начини за насърчаване на вашите бизнес услуги, независимо дали сте уеб дизайнер или счетоводител. Ето няколко съвета.

 1. Превърнете Instagram в портфолио за услугите, които сте предоставили на клиентите си. Това може да е снимка на графичен дизайн, видео, в което четете писмото на доволен клиент и т.н.
 2. Следвайте целевите си клиенти и критикувайте работата им. Примерно, един продуктов дизайнер лесно може да последва някоя голяма известна марка и да сподели мнение за опаковката на най- новия им продукт.
 3. Създайте видео реклама. Опишете проблем и решението му в 30 секунди.
 4. Създайте изображения с препоръки от клиенти като доказателство или помолете доволни клиенти да качват снимки с вашия продукт.

Промотиране на книга

Ако сте автор на книга в Amazon или просто представяте нова книга, тези съвети ще ви помогнат да получите получите повече продажби.

 1. Снимайте петзвездните отзиви и споделете фрагменти от тях с линк към книгата. Това е реклама на книгата ви от устата на друг.
 2. Създайте изображения с цитати от книгата или директно споделете изображения от нея.
 3. Създайте изображения с въпроси, на които може да се отговори с цитати от книгата. Включете номера на страницата като допълнителен бонус, за да предизвикате допълнителен интерес у читателите, които ще купят книгата, за да намерят отговорите.
 4. Споделете снимки с промоционални продажби и отстъпки за книгата.
 5. Приложете видео за останалите си книги, за да засилите доверието към вас като автор. Така ще покажете, че сте реален човек, който има и други книги зад гърба си.

Реклама на уебинари

Уебинарът е чудесен начин да се продават продукти, като авторитетът е значително по-висок от имейл рекламата. Колкото повече хора го посетят, толкова по-добре. Ето някои съвети за промотирането на вашия уебинар в Instagram.

 1. Създайте 15 секундно видео за вашия уебинар, за предпочитане с главния презентатор. Или пък запишете възхитените участници в уебинара след завършването му.
 2. Изпратете напомнящи бележки за началния час на събитието.
 3. Ако сте получили писмени препоръки от хора за предишни уебинари, превърнете ги в изображения и ги споделете.
 4. Ако има повече от един говорител в уебинара, направете няколко снимки и ги обединете в колаж.
 5. Споделете изображение за нещо, което само участниците в уебинара ще получат безплатно, примерно специален бонус или отстъпка, която не може да се намери другаде.

Увеличване на афилиейт продажбите

Предлагам няколко начина, които можете да използвате в Instagram за насърчаване на афилиейт продажбите. (Споделяйки афилиейт линк е важно да споменете, че линкът е именно афилиейт.)

 1. Демонстрирайте искрен ентусиазъм в рекламата на даден продукт, който сте закупили и е афилиейт.
 2. Споделете изображения и клипове, които доказват резултати от използването на продукта. Няма по-силна реклама от споделените впечатления на хората, които са използвали продукта.
 3. Създайте 15 секундно видео, подканващо хората да разгледат ревютата на хора, използвали продукта.
 4. Ако имате последователи, които се интересуват от допълнителен доход онлайн, дайте им възможност да споделят вашия линк и да станата ваши съдружници. Използвайте снимки на последните си комисионни, за да ги привлечете към своята мрежа.
 5. Рекламирайте бонус за желаещите да закупят продукт от вашия партньорски линк като създадете 15 секундна реклама на бонуса.

Вероятно смятате Instagram за място, където хората просто публикуват своите снимки, но с правилните последователи и послания, Instagram може да се превърне в начин да печелите повече онлайн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *