Как да организирате и настроите реклама в LinkedIn

Когато решите къде да изхарчите бюджета си за интернет маркетинг, социалните медии бе следвало да са сред първите, на които да се спрете. Предвид това, че толкова много потребителски проучвания и препоръки се появяват през сайтове като Facebook, Google+ и LinkedIn, съвсем логично е да позиционирате бизнеса си на място, където най-голям брой потенциални клиенти ще го видят. За „бизнес към потребител” ориентирани компании, Facebook е отлично място за реклама. Но за тези бизнеси, които са ориентирани предимно „бизнес към бизнес”, LinkedIn може би е по-добрия избор. Ето какво трябва да знаете, за да започнете с рекламна кампания в LinkedIn.

За рекламите в LinkedIn

Рекламните кампании в LinkedIn предлагат отлична възможност за проява на гъвкавост. Можете да изберете да стартирате изключително евтина рекламна кампания или да заложите повече на кликове и да си осигурите максимална публичност в своя целеви пазар – всичко зависи от бюджета ви и това, до колко потенциални клиенти мислите, че можете да достигнете чрез социалните мрежи. Ще получите известие за всеки, който реагира на ваша реклама и ще можете да им отговорите (еднократно) през LinkedIn, въпреки че надеждата ви е те да последват какъвто и да е „призив към действие”, който сте включили в рекламата си. LinkedIn предоставя статистика за „честота на кликване” и брой импресии.

Особености на рекламите в LinkedIn

Готови ли сте да опитате реклама в LinkedIn? Нека проследим конкретните стъпки.

Първо ви е нужна регистрация в LinkedIn. След като се впишете, ще получите достъп до “LinkedIn Advertising” от падащото меню под “Home” в главното меню.

След това ще трябва да дадете име на вашата рекламна кампания. Това е само за ваше удобство, така че да можете да различавате една кампания от друга, което е особено полезно, ако искате да използвате отделно тест, с който да установите кои версии на рекламните карета водят до по-голям потребителски интерес.

След което е време да решите, къде желаете да отидат вашите потенциални купувачи след като кликнат на вашата реклама. Докато обикновено е най-добре да създадете уникална целева страница (такава, каквато бихте създали с AdWords кампания на Google), ако бюджета ви не го позволява, просто пренасочете потенциалните си клиенти към подходяща страница на вашия уеб сайт, в зависимост от това, какво действие искате те да извършат. Така че ако искате те да купят нещо, пренасочете ги към страница за пазаруване; ако искате повече харесвания във Facebook, пренасочете ги към страницата на вашата компания във Facebook.

Сега вече е време да създадете заглавието на вашата реклама. Имате ограничение от 25 символа, така че то трябва да бъде кратко и привлекателно. Описанието на вашата реклама може да включва до 75 символа, така че още веднъж – важно е да сте кратки и да създадете неустоим „призив към действие”. Добавете изображение, което да е в унисон с текста; размерът на изображението е ограничен до 2 MB и трябва да се вмести в квадрат от 50 x 50 пиксела.

Следващата стъпка е да решите кой ще види вашата реклама. Можете да избирате между различни критерии, на базата на професия, функция, отрасъл, местоположение, възраст, пол, име на фирма, размер на фирма или LinkedIn група.

И най-накрая, решете какви средства искате да похарчите за вашата рекламна кампания в LinkedIn. Имате два варианта за избор: „плати за клик” или „плати за импресия”. Има долен праг от $2.00 за предложена цена на клик, въпреки че LinkedIn ще предложи за удобство Suggested Bid Range, базиран на това каква конкуренция има за вашия целеви пазар. Знайте също, че има такса за активиране на вашия рекламен акаунт от $5. Можете да определите дневен бюджет и крайна дата на вашата кампания, за да сте сигурни, че няма да надскочите определена сума. На екрана за плащане (приема се само кредитна или дебитна карта) можете да добавите код на купон от която и да е промоционална оферта, която може да сте получили от LinkedIn.

Стартирането на рекламна кампания в LinkedIn предлага на собствениците на малък бизнес, отлична възможност да достигнат своя целеви пазар на ниска цена. Ако сте получили код на промоционален купон, защо не използвате сега и да видите колко нови лийдове можете да съберете?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *