Защо да работите с нас? Защо с нас, а не сами?

В съревнованието за по- добър дигитален маркетинг инструмент SEO оптимизация и PPC интернет рекламата са в постоянна битка. Тъй като Google променя алгоритмите си, фирмите често се оказват безсилни и трудно успяват да постигнат първото място. Все повече пари се вкарват в PPC реклама, в мрежите, защото имат потенциала да докара таргетиран трафик директно към сайта ви, ако се управлява от технически грамотни специалисти. Дори ветеран в маркетинга може да се объркат когато започне да продават нов продукт чрез PPC (главно за Adwords реклама говорим). Нужен е експерт, който да анализира всеки аспект от акаунта ви и да открие начин за повишаване на успеваемостта. Ако смятате сами да си създадете акаунт, по добре недейте, интернет рекламата е важен спътник на всеки бизнес днес, нека се налеят добри основи. Има причина професионалистите да взимат такса за управление!

Ако от скоро се занимавате с PPC интернет реклама, може би не знаете, че ще ви излезе по- евтино да наемете експерт от колкото сами да започнете кампания.

Ето 9 причини защо:

1. Проучването за ключови думи не е лесно, интернет рекламната кампания  не може да прескочи тази стъпка. 

Проучването за ключови думи е съдбоносно и е едно от нещата върху, които експертите се фокусират преди и по време на кампанията. Ако не изберете правилните думи е възможно бързо да изчерпате бюджета си и да не получите резултати.

Има безплатни инструменти като Google’s Keyword Tool, конкретно за Adwords реклама, които всеки може да използва, но обикновено платените са по- добри и ви дават преднина. Някои от тях може да струват над 100 $ месечно, което трябва да предвидите в бюджета си заедно с другите разходи.

PPC експертите използват множество инструменти за да коригират много неща, за да осъществят конверсии. Само за Adwords интернет реклама са десетки, трябв а да се пресее „шлаката“.

2. Грешното съобщение (текст / обява) в заглавието на интернет рекламата може да навреди на конверсиите.

Една от най- силните страни на експертите е, че те имат възможността да направят цялостно проучване на конкурентния пазар. Те знаят как да открият правилния текст, спрямо конкуренцията и вярната формула, която работи. Това не е нещо, с което аматьор може да се справи за един ден, особено когато всяка дума има конкретно значение и тежест. Именно добре написаната реклама може да повиши кликаемостта и да ви донесе повече конверсии. Искате ли да поемете тази отговорност наистина? А/Б тест звучи просто и е просто, но чували ли сте за това?

Лошия текст не изразява правилно съобщението, което се опитвате да промотирате и може да не ви донесе конверсии, което значи, че сте изхарчили парите си на вятъра.

3. Проследяването, мониторинга, корекциите в на терен, изискват техническа грамотност.

В основата на всяка добра PPC интернет кампания лежи умението да проследяваш не само продажбите, но и от къде идват самите те. Добрия анализ може да покаже кои продукти и ключови думи ще да донесат повече конверсии.

Ако съедините кампаниите си (tagging your campaigns) можете да видите коя е най- ефективна. За да си инсталирате кода трябва да имате основни познания в HTML. Ако ви липсват такива по- добре оставете това на експерта.

4. Разбирате ли добре PPC терминологията?

Може би знаете какво е PPC, но знаете ли тези съкращения за какво са: CPM, CPC, CPA? Отказахте ли се вече? Каква е разликата между импресии, виждания и попадения ( Impressions, Views, and Hits)? Знаете ли какво е ретаргетиране? Разбирането на тези термини е изключително важно за ежедневната поддръжка на кампанията ви. Ако не ги познавате, (има и още които не са споменати тук), не сте готови да менажирате кампанията си.

5. Настройките на интернет рекламната кампания може да станат объркващи.

Има настройки, които е добре да направите с цел оптимизация на кампанията си например, географски, които ви помагат да таргетирате специфична чат от страната. Дали ще таргетирате локално, национално, регионално или международно? Дали да се доверите на афилиейт мрежа (комисионна програма, партньорска мрежа), и там ли да използвате същите суми?

Не можете да си отговорите на тези въпроси и не знаете как да се справите с настройките, по- добре оставете това на специалист. Ако се захванете сами има вероятност конкуренцията ви да плаща стотинки за това, за което вие плащате десетки левове. Без експертни съвети и опит никога не е ясно дали се справяте добре с Вашата интернет реклама.

6. Знаете ли как трябва да изглежда добрата Целева страница / landing page?

Релевантността (уместността) не само SEO термин, тя е важна и за PPC маркетинга и рекламата. Колкото по-неуместна е въвеждаща страница на уеб сайта ви, толкова повече пари трябва да платите за конверсиите. Експертите знаят не само какъв трябва да е дизайна на тази страница, но и как да тестват принципите, по които работи. Това може да повиши конверсиите ви с колосалните 5% / има се предвид Adwords реклама /.

7. Предходен опит с подобни клиенти, брой отметнати интернет рекламни кампании във Вашата целева група?

Понякога експертът може да имат опит с други клиенти във вашата индутрия, това му дава преднина и конкурентно познание, което да приложи във вашата интернет рекламна кампания, и съответно да ви спести стотици левове. Когато говорим за платената реклама на Google Adwords, е добре да наемете именно човек работил с поне един или двама от вашите конкуренти.

8. В крачка ли сте с последните промени и можете ли да следите за тях (поне за Adwords интернет реклама ако не за местни, локални, дисплейни мрежи и др. Ами Facebook)?

Всички добри маркетинг специалисти, четат онлайн новини, форуми и блогове за да са наясно с непрестанно променящата се дигитална среда. Ходят на събития за нетуркинг, конференции по темата и винаги имат по някой приятел или колега до който могат да се допитата за експертен съвет.

Ако смятате, че няма да се справите с всичко това по- добре го оставете на професионалистите.

9. Имате ли времето, наистина?

Ако сте собственик на бизнес, вероятно сте зает с хиляди неща ежедневно. Дали наистина имате време да манажирате PPC Adwords акуанта си и да му отделяте нужното внимание. Много рекламисти смятат че PPC рекламата не толкова сложна и е по-проста от SEO оптимизацията. Реално всеки път когато я използвате вие харчите пари. Именно за това всеки малък фактор може да подобри възвращаемостта на инвестицията (ROI) ви или да увеличи разходите ви.

В заключение, ако нямате опит в PPC интернет реклама, по- добре не се опитвайте да го правите сами.

Свържете се с нас, нека нещата станат ергономично и добре – 0888 55 71 55