Защо не можете да си позволите да игнорирате Google+

Можете ли да повярвате, че за времето докато прочетете това, повече от 800 нови потребители ще са се присъединили към Google+?

Да, зная, смайваща, но много реалистична цифра, когато погледнете нивата на растеж, които регистрира Google+.

Можете ли да повярвате, че през първите 88 дни от съществуването си, социалната мрежа на Google е достигнала 50 милона потребители?

Защо това е важно? Обмислете това, за да достигне същият брой потребители е отнело на:

Twitter 1,096 дни

Facebook 1,325 дни и

LinkedIn 2,354 дни

Както сами можете да видите… темповете на растеж са смайващи.

Сега, комбинирайте това със силата на Google, номер 1 търсеща машина в уеб пространството, и ще получите съвсем нов маркетинг сайт с необозрима перспективност.

Защо? Първата и най-важна причина е, че Google притежава доказани способности да изпраща трафик към вашия уеб сайт или онлайн пункт за продажби. Когато мислите за SEO оптимизацията (най-добрият начин да осигурите трафик до сайта си), нека бъдем честни – това за което наистина мислите, е как да излезете на първа страница с резултати на Google, така че вашите клиенти и потребители да могат да ви откриват далеч по-лесно чрез органични търсения.

Но какво може да направи Google+ за мен?

Освен това, че има повече от 50 милиона потребители, сайтът ви предлага нещо, което сайтове като Facebook и Twitter не предлагат толкова лесно: забележителен нишов маркетинг.

Google+ предлага „кръгове”, които са всъщност нишови групи, които вие наименувате и населвате. Лесно можете да създадете по една такава група за всеки един от пазарните си сегменти. Например, ако сте предприемач, захванал се с много начинания едновременно, имате възможност да създадете подходящи „кръгове”, съответстващи на всяка пазарна база, такива като „рекламни фирми”, „продуцентски компании” и „потенциални инвеститори”. След това, когато публикувате в Google+, имате възможност да избирате до кой пазар да отправите съобщението си.

Възможно един от най-добрите атрибути на „кръговете” на Google+. Имате възможност да маркетирате на сайта без да смесвате по никакъв начин личното и професионалното си съдържание.

И това е само малка част от възможностите. Има безброй начини, по които Google+ може не само да подкрепи вашия бизнес, но и може да подобри начина по който завладявате целевия си пазар, в допълнение на това как комуникирате и предлагате потребителски услуги.

Също така, Google+ добави фирмени страници. Може да ви се замае главата, но е доста вълнуващо. Google+ представи нов начин за взаимодействие с вашата аудитория, с цел да изграждате бизнеса си и да създавате отношения толкова бързо.

Много хора проявиха интерес към 101-те стила на информация в Google+, ето защо разработих безплатен уебинар под надслов: Google+ Power 101: Your Jump Start Action Plan.

Когато кликнете върху връзката отдолу, ще се зареди нова страница и ще ме последвате, докато ви превеждам през жизненоважните стъпки, които ще помогнат на вас и вашата компания да извлечете максимума от Google+.

По време на едночасовата обучителна сесия ще обясня:

*Ползата от Google+ за вашия бизнес

*Как да създадете и завършите профила си

*Силата на нишовия маркетинг в Google+ за откриване на тенденции, за свързване и дори за организиране на виртуални срещи

*и много други!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *